Call for proposals 3: Working digitally in the arts field

Virtuele werelden voor en door kunstenaars.

Which challenges for working digitally in the arts carry your interest?

Hoe kunnen virtuele werelden kunstenaars helpen hun eigen werk te cureren en toegankelijk maken aan een groter nationaal en internationaal publiek?

Why do you want to participate in this call?

Ik ben enorm gemotiveerd door de mogelijkheden die XR technologiën: VR, AR, digitale werelden, .. bied aan kunstenaars en creatievelingen. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden om met hun publiek in contact te komen nieuwe mediavormen om mee te spelen en te communiceren. Maar dit moet ook op een toegankelijke en inclusieve manier gebeuren, niet enkel dezelfde startups, investeerders en bedrijven die met de technologie gaan lopen en hun eigen verhalen verspreiden.

How could your work on these challenges have an impact towards fairness and sustainability in the arts of Flanders and Brussels?

Kunstenaars kunnen nu eigenaar zijn over de manier en aan wie ze hun werk tonen. Op dit moment wordt er verwacht dat elke kunstenaar en site en sociale media heeft om zijn werk te delen. Door de evolutie van technologie zal de volgende generatie kunstenaars verwacht worden om hun eigen virtuele wereld te hebben waar je hun werk kan bezoeken.

Contact details

dewulf.lucas@hotmail.com