Oproep 2: Duurzaam internationaal werken

corporeality - elkaar inter-regionaal inspireren

Welk aspect van internationaal werken houdt je bezig?

alternatieve vormen van kunstenaarsresidenties, inter-regionaliteit, interstedelijkheid, delen van van kunstenaarspraktijken

Omschrijving

Ik stel inter-regionaal of inter-stedelijk voor: verder dan natiestaten kijken en denken als het om artistieke praktijken gaat. Hoe kunnen kunstenaars die leven en werken in bepaalde regios elkaar via semi-formele structuren uitnodigen, iets van elkaars omgeving leren, zich even op glad ijs begeven, om elkaar daardoor tijdelijk en gericht kunnen inspireren. Corporeality, wat het betekent je lichaam naar een plaats, een andere regio te begeven, hoe kan dat een kunstenaars, curators of schrijvers praktijk beïnvloeden, voeden, besmetten? En welke invloeden heeft dat op de distributie van het werk naar een publiek? Hoe werkprocessen (- en privileges!) tussen verschillende kunstenaars uit verschillende regio's kunnen worden gedeeld, zonder daar meteen een uitkomst als voorwaarde aan te hangen.

Hoe kan dit impact hebben op de internationale praktijk die zich ontplooit binnen of met Vlaanderen en Brussel en daarbuiten?

elke uitwisseling heeft impact op een praktijk, de vraag is alleen hoe die vanuit een kunstenaarsdenken kan worden georganiseerd.

Heb je tijd om je vanaf mei 2021 voor een periode van 6 maanden tot max. 1 jaar regelmatig (bvb. maandelijks) te engageren voor online meetings?

Ja

Tijdstip

flexibel

Heb je toegang tot een stabiele internetverbinding?

Ja

In welke tijdzone bevind je je?

EET-Eastern European Time-UTC +2

Welke talen spreek en begrijp je?

Nederlands, Frans, Engels, Duits

Contactgegevens

David Bergé - david_berge@me.com