A Fair New Idea?!

Broed je op een idee dat bijdraagt aan een sterk, fair en duurzaam kunstenveld? Laat van je horen!

Waarom?

Zorgzaam en bewust werken, duurzaam internationaliseren, digitaal werken, meerstemmigheid omarmen. De kunsten staan voor grote uitdagingen, aangescherpt door corona. In 2021 ondersteunde Kunstenpunt de uitwerking van ideeën om die uitdagingen aan te pakken.

A Fair New Idea?! was een verzameling van vier open oproepen binnen het traject A Fair New World?!

A Fair New World?! is een traject van Kunstenpunt. Het bundelt en verbindt de grote uitdagingen van vandaag met onderzoek naar de impact van de coronacrisis. 

 

Wat?

Kunstenpunt wil graag samen met de sector nieuwe ideeën uitdenken en testen. In 2021 hebben we in vier open oproepen rond evenveel vraagstukken telkens 12.000 euro voorzien voor kunstenaars, kunstwerkers, collectieven en/of organisaties die een idee verder willen uitwerken. 

 

Hoe?

Om de twee maanden lanceerden we een open oproep rond een bepaald thema. 

Per thema bepaalde een nieuwe jury de formulering en procedure van de oproep. Diezelfde groep mensen maakte ook de uiteindelijke selectie van ideeën en voorstellen waarmee we het komende jaar verder gaan.

Kunstenpunt biedt ook ondersteuning in de vorm van financieel beheer en/of het bieden van een klankbord voor het stappenplan of contacten.  

 

Meer weten?

Alle info over A Fair New World?! vind je op onze website

We houden je op de hoogte van de voortgang van A Fair New Idea?! en A Fair New World?! via onze nieuwsbrieven, Facebook-pagina en website.