A Fair New Idea?!

Broed je op een idee dat bijdraagt aan een sterk, fair en duurzaam kunstenveld? Laat van je horen!

Waarom?

Zorgzaam en bewust werken, duurzaam internationaliseren, digitaal werken, meerstemmigheid omarmen. De kunsten staan voor grote uitdagingen, aangescherpt door corona. In 2021 ondersteunt Kunstenpunt de uitwerking van ideeën om die uitdagingen aan te pakken.

A Fair New Idea?! is een verzameling van vier open oproepen binnen het traject A Fair New World?!

A Fair New World?! is een traject van Kunstenpunt. Het bundelt en verbindt de grote uitdagingen van vandaag met onderzoek naar de impact van de coronacrisis. 

Wat?

Hoe moeilijk ook de tijden, we hebben antwoorden nodig. Kunstenpunt wil graag samen met de sector nieuwe ideeën uitdenken en testen. Via vier open oproepen rond evenveel vraagstukken voorzien we telkens 12.000 euro voor kunstenaars, kunstwerkers, collectieven en/of organisaties die een idee verder willen uitwerken. We denken bijvoorbeeld aan nieuwe werk- en organisatievormen, samenwerkingsverbanden of tools. 

Hoe?

Om de twee maanden lanceren we een open oproep rond een bepaald vraagstuk.

  • Stuur ons jouw idee na de lancering in de vorm van een tekst en/of in video.
  • De tekst is maximaal 1 A4 lang, de video duurt maximaal 10 min. 
  • De teksten en je naam verschijnen op ons platform (www.afairnewidea.be)
  • Alle inzendingen worden gelezen of bekeken door een jury, waarvan de samenstelling varieert per oproep. 

Eerste ronde

Per oproep kiest een jury maximum zeven ideeën. De indieners van deze zeven ideeën worden uitgenodigd om hun plan verder uit te werken. Kunstenpunt biedt ondersteuning om een stappenplan en een budget mee uit te werken.

Tweede ronde

In de tweede en laatste ronde selecteert de jury uit deze 7 voorstellen één idee voor doorontwikkeling. Het geselecteerde idee krijgt een budget van €12.000 ter beschikking.

  • Kunstenpunt biedt ondersteuning in de vorm van financieel beheer en/of het bieden van een klankbord voor het stappenplan of contacten.
  • In ruil vragen we dat de indiener ons op de hoogte houdt van de voortgang van het initiatief (gesprekken, interviews, teksten, video…) en dat we de inzichten die het oplevert mogen delen met de sector. 

 

Lees meer over hoe je een idee kan indienen.

 

Meer weten?

Alle info over A Fair New World?! vind je op onze website

We houden je op de hoogte van de voortgang van A Fair New Idea?! en A Fair New World?! via onze nieuwsbrieven, Facebook-pagina en website.