Oproep 1: Zorgzaam werken in de kunsten

Young Artist Professionalization Program (YAP Program)

Korte omschrijving

In de loop van 6 maanden zal het YAP-programma 10 tot 15 geselecteerde jonge kunstenaars uit België samenbrengen en hen de 'niet-artistieke' kennis bijbrengen die je nodig hebt om onafhankelijk te zijn. Het doel op lange termijn is om de toekomst van de kunstenaars in de kunstwereld te verscherpen en een veilige ruimte voor groei te creëren.

Wat ben je van plan?

Het YAP programma biedt de mogelijkheid om beginnende kunstenaars te stimuleren zodat ze zich kunnen ontplooien. Het is ontwikkeld om inclusief te zijn, empowerment te creëren en een duurzame impact te hebben op deze kunstenaars. De kunstenaars worden bereikt via een open call en hun portfolio zal worden geselecteerd door een diverse jury. Eenmaal toegelaten tot het programma hebben de kunstenaars zich een doel gesteld dat in deze 6 maanden moet worden bereikt. Ze krijgen de kans om mentorschip te krijgen voor hun projecten via het YAP-programma. In samenwerking met verschillende organisaties biedt het programma workshops aan om hen te leren hoe ze kunnen navigeren in de kunstwereld. WAT WE AANBIEDEN 1. BEGELEIDING: 6 maanden mentorprogramma individuele begeleiding voor de kunstenaars 2. WORKSHOPS: *ARTIST LIFE. Bezoek van gevestigde kunstenaars en voeren eerlijke gesprekken over de realiteit van het kunstenaarschap. *BRANDING. Marketingworkshop met individueel monitoring. *MANAGEMENT. Zelfleiderschap en individuele werkethiek *CURATION & PRICING. Gesprekken met galeriehouders over applicaties en hoe je je eigen werk kunt prijzen. *WETGEVING. Juridische aspecten, contracten en auteursrecht. 3. NETWERK. Het creëren van een eigen gemeenschap en samenwerking binnen de deelnemers, in contact brengen met gevestigde kunstenaars van hun eigen specifiek kunstmedium, het openen van deuren om elkaar te ontmoeten en te interageren met het kunstveld. 4. PRIJS. Mogelijkheid om uit een jury geselecteerd te worden voor een solotentoonstelling aan het einde van het programma. VOOR WIE *jonge kunstenaars aan het begin van hun carrière (18-25) *toegewijd en solidair *diverse artistieke media *verschillende afkomsten *op zoek naar een gemeenschap om elkaar te verbeteren *verlangen om te leren, te groeien en onafhankelijk te worden Het doel is om het vertrouwen in de kunstwereld te versterken en de sector te beïnvloeden met nieuwe professionele talenten.

Hoe sluit je project aan op het thema en hoe kunnen we met jouw idee impact creëren in de sector?

Sharing is caring: Onze ervaringen moeten gedeeld worden om anderen te verbeteren. Samen sterker worden: Covid heeft kunstenaars geïsoleerd en het nog moeilijker gemaakt om een artistieke entourage te vinden. We willen die community opbouwen. We willen eerlijk zijn: Om er zeker van te zijn dat we (kans)arme kunstenaars, die anders geen toegang zouden hebben tot individuele begeleiding, kunnen steunen, willen we niet alleen het project gratis maken, maar ook de transportkosten.

Hoe kan iemand die jou of je project wil steunen je contacteren?

Via email hi@isupportcreatives.com of gsm 0496 34 73 01

Ben je ergens naar op zoek, naast financiering?

We zoeken hulp om ons programma op de markt te brengen door gebruik te maken van jullie marketingtools en publiek.