Oproep 2: Duurzaam internationaal werken

Wat is internationaal programmeren anno 2021, is dit alleen via programmeurs van theaters? Of kunnen lokale communities en personen ook programmeren

Welk aspect van internationaal werken houdt je bezig?

Ik ben geïnteresseerd in hoe we kunstprojecten toegankelijker, inclusiever en verbindender kunnen maken voor een lokaal maar internationaal publiek

Omschrijving

We (makers met internationale ambities) zijn op dit moment erg afhankelijk van de programmeur of artistiek directeuren van festivals en theaters. Zij bepalen namelijk of je voorstelling of expositie wordt geprogrammeerd. Bijvoorbeeld: als je als Vlaamse maker in Madrid wil spelen zoek je een programmeur van een lokaal theater of festival. Je moet dan goed je best doen om je werk goed te verkopen en interessant te maken voor zijn/haar programmering. Het zou interessant zijn om te kijken of dat anders kan. Bijvoorbeeld: er is in Madrid een fashion designer met 1000 betrokken volgens op instagram en ook de koorleider van een groot koor weet veel mensen te bereiken, net als de voorzitter van een groep middelbare scholen. Het zou interessant zijn om te kijken hoe je als maker of stichting die mensen in beweging kunnen krijgen naar de voorstelling te komen. Je zou of een eigen theater kunnen huren en de voorstelling spelen, of de programmeur verzekeren dat je zeker 500 à 1000 mensen gaat bereiken via deze lokale programmeurs.

Hoe kan dit impact hebben op de internationale praktijk die zich ontplooit binnen of met Vlaanderen en Brussel en daarbuiten?

Dit zou als impact kunnen hebben dat we op een andere manier kijken naar wie bepaalt wat interessant is voor een publiek. Het creëert een andere vorm van denken over internationale touren & verkoop. Daarnaast zullen we ook dan moeten nadenken over een nieuw verdienmodel, want wie betaalt de reiskosten, huur van het theater etc. Hoe kunnen we daar een duurzaam model van maken? Het vereist hele andere voorbereidingsprocessen e.d.

Heb je tijd om je vanaf mei 2021 voor een periode van 6 maanden tot max. 1 jaar regelmatig (bvb. maandelijks) te engageren voor online meetings?

Ja

Tijdstip

overdag, namiddag en doordeweeks. Maar waar nodig redelijk flexibel

Heb je toegang tot een stabiele internetverbinding?

Ja

In welke tijdzone bevind je je?

GMT-Greenwich Mean Time-UTC +0

Welke talen spreek en begrijp je?

Nederlands, Frans, Engels

Contactgegevens

jpjdegraaf86@gmail.com (+31642310655)