Oproep 2: Duurzaam internationaal werken

Internationaal Werken is beginnen met lokaal samen te werken

Welk aspect van internationaal werken houdt je bezig?

Een goede Europese kennis en een goede samenwerking om daarna mondiaal meer erkenning te krijgen. Europa vertegenwoordigd slechts 15% v/d kunsthandel

Omschrijving

Het is niet met de eigen financiƫle bijdrage aan een beurs, salon of evenement, die de kwaliteiten van de werken bepalen. Selecteren is een taak van kunstkenners en niet van marktanalisten. Teveel hedendaagse kunst is een evenbeeld van vroegere kunst of het herhalen van de successen van vroeger werk. Creativiteit moet steeds voorop staan. Een kunstenaar maakt werken die andere mensen doen nadenken en kunnen aanvaarden. Hij of zij zijn vernieuwers .

Hoe kan dit impact hebben op de internationale praktijk die zich ontplooit binnen of met Vlaanderen en Brussel en daarbuiten?

Er zijn enige organisaties in Vlaanderen die een groter gezag moeten krijgen. Ze zoeken een brede toegang maar blijven te lokaal. Een hedendaags voorbeeld is, dat een Duitse curator de inspiratie is, achter de overzichtstentoonstelling van Roger Raveel in de Bozar. Zo kan Vlaanderen een begin maken met meerdere artistieke naamkaartjes van kunst en kunstenaars, die iets buiten het 'circuit' vallen.

Heb je tijd om je vanaf mei 2021 voor een periode van 6 maanden tot max. 1 jaar regelmatig (bvb. maandelijks) te engageren voor online meetings?

Dat weet ik nog niet

Tijdstip

Niet noodzakelijk een persoonlijk contact - digitale briefwisseling kan je uitprinten en de geselecteerde opmerkingen krijgen dan de kans voor een grondiger analyse en met een doordacht antwoord of een nieuw voorstel

Heb je toegang tot een stabiele internetverbinding?

Ja

In welke tijdzone bevind je je?

WET-Western European Time-UTC +0

Welke talen spreek en begrijp je?

Nederlands, Frans, Engels

Contactgegevens

Marc De Graeve - marc.de.graeve38@telenet.be - https://www.instagram.com/abstractmarcus/