Oproep 3: Digitaal werken in de kunsten

Virtuele werelden voor en door kunstenaars.

Naar welke uitdagingen voor digitaal werken in de kunsten gaat je interesse uit?

Hoe kunnen virtuele werelden kunstenaars helpen hun eigen werk te cureren en toegankelijk maken aan een groter nationaal en internationaal publiek?

Waarom wil je graag deelnemen aan deze oproep?

Ik ben enorm gemotiveerd door de mogelijkheden die XR technologiƫn: VR, AR, digitale werelden, .. bied aan kunstenaars en creatievelingen. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden om met hun publiek in contact te komen nieuwe mediavormen om mee te spelen en te communiceren. Maar dit moet ook op een toegankelijke en inclusieve manier gebeuren, niet enkel dezelfde startups, investeerders en bedrijven die met de technologie gaan lopen en hun eigen verhalen verspreiden.

Hoe kan jouw werk met deze uitdagingen een impact hebben op de fairness en duurzaamheid van de kunsten van Vlaanderen en Brussel?

Kunstenaars kunnen nu eigenaar zijn over de manier en aan wie ze hun werk tonen. Op dit moment wordt er verwacht dat elke kunstenaar en site en sociale media heeft om zijn werk te delen. Door de evolutie van technologie zal de volgende generatie kunstenaars verwacht worden om hun eigen virtuele wereld te hebben waar je hun werk kan bezoeken.

Contactgegevens

dewulf.lucas@hotmail.com